fbpx

7 tips voor een geslaagde kitesurf vakantie!

7 tips voor een geslaagde kitesurf vakantie!

Desculpe, este conteúdo só está disponível em Holandês. Por uma questão de conveniência para o utilizador, o conteúdo é mostrado abaixo no idioma alternativo. Pode clicar na ligação para alterar o idioma activo.

Welkom bij de allereerste KiteActive blog! De komende tijd zullen wij interessante verhalen, weetjes en artikelen online gooien waar jullie zeker wat aan kunnen hebben. Onze eerste blog gaat over iets wat wij al jarenlang organiseren, kitesurf vakanties! Wij hebben een overzicht gemaakt met onderwerpen waar je rekening mee moet houden tijdens het plannen van jouw kitesurf vakantie. Check ze allemaal en zorg ervoor dat jij een top kitesurf vakantie beleefd deze zomer!

 1. KIES JOUW KITEBESTEMMING
  Het meest belangrijke is dat je je goed voelt op de plaats van bestemming. Zoek van te voren goed uit welke bestemming het best bij je past. Ga ik voor dichtbij of ver weg? Spring ik in het vliegtuig of rij ik naar de kitespot? Over het algemeen selecteren wij onze KiteActive bestemmingen op een aantal punten: Goed bereikbaar, windzeker, zowel vlak water voor beginners als golven voor gevorderden en zijn er ook veel activiteiten te beleven buiten het kitesurfen om.
 2. BUDGET
  Hoeveel euro wil je uitgeven voor je vakantie? De vliegtickets zijn bij vakanties naar verre oorden redelijk prijzig. KiteActive biedt hele mooie bestemmingen aan, alleen zit hier nog wel prijsverschil in. De goedkopere bestemming die KiteActive aanbiedt zijn: Portugal en Italië.
  Voor een vliegticket naar Portugal betaal je al een stuk minder €150 tot €250 voor één retour, maar een vliegticket naar Brazilië betaal je al snel €900 voor één retour.  Zo kun je bijvoorbeeld al voor rond de € 600 all in retour naar Portugal met KiteActive. Zanzibar is alweer iets duurder door de verre vlucht maar in verhouding krijg je hier ook een hele andere beleving voor terug. Overnachtingen in onze Kite Accommodaties wereldwijd is over het algemeen redelijk gelijk. Meestal kost dit rond de € 30 per nacht incl. ontbijt, behalve Zanzibar, hier kun je al voor € 20 per nacht zitten.
 3. BAGAGE TIPS
  Hoe kan je je bagage nou het beste inpakken?
  Let op het gewicht van je koffer. Check hoeveel gewicht je koffer mag zijn bij je reismaatschappij. Hieronder vind je een aantal bagage tips:

1)      Zorg dat je de juiste boardbag hebt

Je hebt boardbags in verschillende maten en prijsklassen.  De meeste mensen nemen 2 of 3 kites mee + board en trapeze, hiervoor kun je een boardbag van gemiddelde grootte aanschaffen. Zorg dat je boardbag niet te zwaar is en dat je kitesurf materiaal droog & zandvrij is voordat je het in de tas stopt. Scheelt toch weer een kilo! Mocht je gaan inchecken en ben je bang dat je overgewicht hebt? Check altijd in bij de balie medewerkster met de vriendelijkste glimlach, dit helpt 🙂

2)      Stop je contact informatie in elke tas

Stop je reisschema en telefoonnummer in je (hand)bagage. Indien je jouw bagage kwijt raakt dan kan de luchtvaartmaatschappij je makkelijk traceren en contact met je opnemen. Let wel op dat je je gegevens in de koffer doet en dat dit niet zichtbaar is voor anderen, om zo te voorkomen dat anderen jouw contactgegevens bemachtigen.

3)      Houd je waardevolle spullen altijd bij je

Het klink misschien erg logisch, maar geld, laptops, ipads en andere waardevolle items kunt u het beste dicht bij je houden in jouw handbagage of handtas en stop deze nooit in jouw eigen bagage om in te checken.

4)      Check je eigen bagagelabel van de airline

Als je jouw bagage incheckt bij de balie dan is het wel verstandig om te checken of de bagagelabel welke aan uw koffer vast zit te checken of dit wel de goede eindbestemming heeft. Op de labels staan 3 lettercodes van de luchtvaarthavens, mocht je deze niet weten dan kan je deze gewoon vragen bij het personeel.

5)      Zorg dat je je bagagetag altijd bij je hebt

Bij het inchecken en het afgeven van uw bagage ontvangt u altijd 1 bagagetag per bagage item. Deze dient u zorgvuldig bij je te houden, want bij verlies is dit jouw bewijs of identificatie van je bagage.

6)      Verdeel je bagage over de koffers

Als je met 2 of meerdere personen reist dan is het aan te raden de spullen gelijk te verdelen over de koffers. Je dient altijd rekening te houden dat 1 koffer wordt gestolen of onderweg kwijt raakt. Indien je de spullen hebt verdeeld over 2 koffers dan heb je tenminste nog 1 koffer waar jouw spullen in zitten voor beide personen, mocht er toch nog zo’n vervelende situatie zich voordoen.

7)   Wees altijd voorbereid op verloren bagage

Je bagage kan altijd onderweg verloren of vertraagd zijn, dus dan is het handig als je bijvoorbeeld een setje schoon ondergoed of andere belangrijke items bij u heeft voor de eerste dag of dagen.

TIP: Reis je met vrienden of andere kitesurfers? Deel samen een boardbag en deel de kosten! Je kunt de boards samenvoegen in een boardbag en kites als normale bagage inchecken. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten!

 1. BEPAAL ZELF JE PLANNEN
  Bepaal zelf wat je wilt gaan doen op je vakantie. Wil je buiten het kitesurfen om ook nog een paar highlights van de bestemming zien of wil je excursies doen? Soms scheelt het in de prijs als je dit van te voren al vastlegd, maar uit ervaring kunnen wij zeggen dat je kite vakantie toch altijd afhangt van het weer en vooral de wind, dus bekijk dit van dag tot dag. Ook op kitesurf gebied moet je alvast plannen maken. Wat wil je allemaal leren? Wil je die ene trick kunnen na je vakantie of wil je upwind kunnen varen? Als je een doel stelt zul je dit makkelijker bereiken!
 2. DOE RESEARCH NAAR JE BESTEMMING
  Hoe is het weer, de wind en de kitespot? Is het wel echt zo mooi als op de plaatjes? Het beste kun je altijd contact opnemen met locals, surfshops of kitescholen ter plaatse. Wie weten nou beter de omstandigheden op de locatie dan de locals zelf? Bij KiteActive hebben wij dit allemaal al voor je verkent en kennen wij alle ins en outs van de surf spots. Wel kun je zelf thuis het weer en vooral de wind in de gaten houden. Ook is het soms handig om windstatistieken te bekijken voordat je een kitesurf reis plant. Goede sites om de wind te checken zijn: windfinder.com en windity.com
 3. NEEM HET JUISTE MATERIAAL MEE
  Als je op reis gaat is het natuurlijk belangrijk om de juiste spullen mee te nemen. Zeker ook omdat je vaak maar met beperkte bagage mogelijkheden zit.

Heb je je eigen kitesurf materiaal dan adviseren wij je de gouden regel, bij twijfel altijd alle kites meenemen. Maakt niet uit wat de windvoorspellingen of statistieken zeggen, het laatste wat je wil is dat het perfect waait voor je 7 m2 en dat deze nog thuis ligt. Kun je wegens de bagage restricties in het vliegtuig maar bepaald aantal kites meenemen? Zorg dan dat je je grootste en kleinste maat meeneemt, dan kun je bijna altijd wel varen tijdens je vakantie!

 1. CONTROLEER OF JE ALLES MEE HEBT. HIERONDER EEN CHECK-LIST:
 • Vliegticket(s).
 • Paspoort
 • Kan je pinnen in het land waar je heen gaat?
 • Is het paspoort nog geldig? Pas op met een document dat nog maar voor korte tijd geldig is. Sommige landen vereisen dat je paspoort minstens een aantal maanden na het einde van de vakantie geldig moet zijn.
 • Is er een visum vereist?
 • Heb je vaccinaties nodig? Regel dit het liefst ruim van te voren. Sommige vaccinaties geven alleen maximale bescherming als ze weken of zelfs maanden van te voren zijn toegediend.
 • Heb je een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afgesloten?
 • Medicijnen. Voor sommige medicijnen heb je in het buitenland een speciale verklaring nodig.
 • Heb je een oppas thuis? Om bijvoorbeeld op de huisdieren te passen of om de plantjes water te geven.
 • Zonnebrand. Verbranden is iets wat je niet graag hebt op vakantie. Zorg daarom dat je je goed insmeert!
 • Kites. Als je niet huurt.
 • Relaxte mindset. Ga niet met stress van huis. Zorg dat je kitesurf vakantie bij KiteActive boekt, zij zorgen ervoor dat je kitesurf vakantie perfect geregeld is.
 • Camera’s. Om de mooiste foto’s te maken van je te gekke vakantie!
 • Opladers. Het zou zonde zijn als je camera leeg is en dat je geen foto’s meer kunt maken.
 • Goede kitesurf zonnebril met een koortje om kwijt raken te voorkomen en waterbestendige glazen bij ons verkrijgbaar t.w.v. € 30,-
 •  Lycra, of T-shirts voor op het water (tegen de zon) bij ons verkrijgbaar t.w.v. € 30,-
 •  Als je een eigen trapeze hebt, altijd meenemen!
 • DEET (Muggen creme)
 • Verpleegpakketje ( Paracetamol, Betadine, Diarreeremmers, pleisters etc)
 • Boardbag. Om je board(s) mee te vervoeren. (als je via KiteActive je kitegear huurt hoeft dit natuurlijk niet.)

Comments

Deixe uma resposta