Crossing the IJselmeer by Kite

Medemblik > Stavoren > Medemblik
Home country classics

Dit jaar gaan wij als aller eerst met jullie het IJselmeer kitend oversteken!!

Vanaf dit jaar organiseert KiteActive de ‘IJselmeer Crossing’. Vaak reizen wij van ‘hot naar her’ opzoek naar de mooiste en beste condities om onze sport uit te oefenen. Echter vergeten wij soms dat onze achtertuin net zo uniek is als vele andere bestemmingen. Daarom organiseren wij dit jaar een de ultieme Holland – IJsselmeer crossing. Wij starten in Medemblik naar Stavoren voor een heerlijke lunch en terug.

Wij zullen onze tocht starten in Medemblik, kitesurfend richting Stavoren om daar een bak koffie te bestellen met een lekkere lunch, waarna wij daarna onze terugreis starten richting Medemblik.

DATA 2023

Het windraam loopt van 1 Mei tot 30 September

GROEP

Max. 40 kitesurfers

TRANSFER

Wij verzamelen op de parkeerplaats van de officiele kitespot in Medemblik

niveau

Gevorderden kitesurfers die met gemak up- en downwind komen en self-rescue kunnen uitvoeren. Minimaal 4 jaar kite ervaring en 20 sessies per jaar

veiligheid

Als wij zien dat je niet het juiste niveau hebt kunnen wij je helaas niet laten deelnemen (oor je eigen- en andermans veiligheid). Er zal een rescue boot meevaren voor safety

Lunch

Wij zullen in Stavoren lunchen bij Restaurant ‘De Potvis’

ROUTE

50 km totaal

WEER & WIND

Wij gaan los vanaf windkracht 4 tot 6 met richting WNW – NNW & SE

Route & logistiek
Never forget your roots

Medemblik, Stavoren, Medemblik.. recept voor een succes!! Ons windraam gaat open op 28 April en sluit 6 Oktober. Deze groovy classic zal altijd plaatsvinden op een zaterdag of zondag gedurende ons windraam. Wij verzamelen op de parkeerplaats van de officiele kitespot van Medemblik. Hier zullen wij ons klaarmaken en vanaf daar zal ons avontuur beginnen.

Zodra wij zijn aangekomen in Stavoren staat er een heerlijke bak koffie/ thee of fris klaar en kunnen wij ons opladen met een lekkere lunch bij restaurant ‘De Potvis’. Na de lunch zullen wij ons klaarmaken om weer terug te kitesurfen naar Andijk.

Voor de veiligheid zullen wij ervoor zorgen dat er een motorboot meevaart die ons zal begeleiden naast onze ervaren kitesurf begeleiders. Onze groepleider zal vooraan varen om de juiste route aan te geven en ervoor te zorgen dat wij buiten de verboden gebieden blijven.

Wat moet ik regelen ?
 • Waterdichte tas en/of zak voor je autosleutel/ telefoon en geld.
 • Zorg dat je fit en uitgerust bent en al een paar downwinders hebt gemaakt dit jaar.
 • In staat zijn om een self rescue te kunnen doen.
 • Je materiaal moet in top conditie zijn, oude kites waarbij wij twijfel hebben laten wij niet starten. Zorg dat je voldoende maten hebt zodat je niet mega over powered of under powered deze downwinder moet maken. Je moet er van uit gaan dat je de downwinder met 1 kite maat uit vaart.

Twijfel je of je mee kunt doen? Neem contact met ons op om te overleggen!

Wat regelen wij?
 • Wij regelen een buddy voor je waarmee je de gehele tocht bij blijft.
 • Event lycra
 • Een feestelijke bbq met muziek op onze eindbestemming (ter plaatse vragen wij een extra bijdrage voor eten & drank)
 • Een lunch in Stavoren
 • Rescue, Coaching en begeleiding van diverse professionele kiters en ons KiteActive Team
 • Goodies

Waar wacht je nog op? Geef je nu direct op voordat je plekje weg is! Er zijn dit jaar maar 40 plaatsen dus zorg dat je erbij bent!

IJselmeer Crossing
1 dag
Zet je zelf op de lijst voor 2023
Boek nu
Duitse wadden DOWNWINDER

schier > borkum > juist > norderney > baltrum > langeoog > spiekeroog > wangeroog
Bucket-list materiaal

Na het grote succes van de TVTAS Downwinder zijn we natuurlijk ook enorm benieuwd naar de Duitse editie hiervan!!!

In 2023 organiseert KiteActive de aller eerste downwinder langs de Duitse Wadden eilanden. Een geweldige tocht die van start gaat op de Nederlandse bodem van Schiermonnikoog. Een aantal waanzinnig mooie eiland crossings staan voor de deur.

DATA 2023

Het eerst volgende weekend met NW of NO 5bft tussen 15 april en 1 oktober (afhankelijk van de wind kunnen er meerdere weekenden plaats vinden dit jaar)

GROEP

12 kitesurfers.

TRANSFER

Wij zullen met een touringsbus van eindbestemming Wangerooge of Schier naar ons beginpunt rijden waar jou auto staat geparkeerd.

niveau

Enkel zwaar-gevorderde kiters die min. 4 lange downwinders op de Noordzee hebben gemaakt in 30 knopen wind, een self rescue kunnen en 100% fit zijn.

veiligheid & deelname

Om mee te doen moet je door de KiteActive screening, wij organiseren hier speciale dagen voor of je moet al een keer met ons zijn meegeweest en premium member zijn!

overnachting

Afhankelijk van de wind maken we een planning of we de downwinder in 1 dag doen of in 2 dagen. Waarschijnlijk overnachten wij halverwege op het eiland Norderney.

ROUTE

120 km totaal

WEER & WIND

We gaan los vanaf windkracht 4-6 Noord-West of Noord-Oost

onze downwinder wordt mede mogelijk gemaakt door
SafeTrx Active & de KNRM

Zonder deze helden was het absoluut niet mogelijk om veilig te kitesurfen op onze Noordzee en het IJsselmeer. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Is je materiaal niet in orde? Maak je een inschattingsfout? Deze toppers staan altijd voor je klaar! Zorg dat de KNRM krijgt wat ze verdienen door een donatie te maken via deze link of schaf je eigen SafeTrx Active horloge aan via deze link. Tijdens onze Duitse Wadden Downwinder ondersteund de SafeTrx Active horloge onze tocht voor de veiligheid dat gesteund is door de KNRM.

Route & logistiek
een unieke downwinder die nog nooit eerder is gedaan

Schiermonnikoog > Borkum > Juist > Norderney > Baltrum > Langeoog > Speikeroog > Wangeroog.. Dit zijn de eilanden die wij zullen aantikken tijdens onze downwinder. Wij hebben een windraam gepland 15 april tot 1 oktober. Vrijdag avond verzamelen wij ons al in het hotel en zaterdag ochtend vroeg zullen wij van start gaan.

Zodra wij zijn aangekomen in Schiermonnikoog of Wangeroog pakken wij de ferry terug naar het vasteland waar een touringsbus op ons zal wachten om ons terug te brengen naar ons beginpunt.

Wat moet ik regelen ?
 • Om er zeker van te zijn dat jou niveau toereikend is voor deze downwinder wordt je door ons uitgenodigd voor een screening dag. Pas na onze goedkeuring krijg je een officiële bevestiging van jou deelname aan dit evenement.
 • Waterdichte tas (je kan de beste tas voor deze tocht via ons kopen)
 • Drink zak
 • Energy bars
 • Smart watch of oude telefoon in waterdicht hoesje
 • 100 euro cash geld (voor als je ergens aanspoelt en je wil weer veilig naar huis is cash king )
 • Zorg dat je fit en uitgerust bent en al een paar downwinders hebt gemaakt dit jaar.
 • In staat zijn om een self rescue te kunnen doen.
 • Afhankelijk van de condities moet je kampeer spullen meenemen. Hier nemen wij nog contact over op.
 • Je materiaal moet in top conditie zijn, oude kites waarbij wij twijfel hebben laten wij niet starten. Zorg dat je voldoende maten hebt zodat je niet mega over powered of under powered deze downwinder moet maken. Je moet er van uit gaan dat je de downwinder met 1 kite maat uit vaart en dat je niet kunt wisselen onderweg .

Wat regelen wij?
 • Als je zelf geen buddy hebt geregeld, dan zorgen wij dat er 1 voor je klaar staat!
 • SafeTRX-Active horloge
 • Event lycra
 • Logistiek in stijl met een touringbus.
 • Boot vervoer tussen eiland en vaste land
 • 2 overnachtingen
 • 2 x ontbijt, 2 x lunch, 1 x avondeten
 • Afhankelijk van hoe laat we aankomen op eindbestemming organiseren wij een feestelijke bbq met live muziek op plaats van bestemming (ter plaatse vragen wij een extra bijdrage voor eten & drank)
 • Rescue, Coaching en begeleiding van diverse professionele kiters en ons KiteActive Team
 • Goodies en wat food en drinks onderweg

Waar wacht je nog op? Geef je nu direct op voordat je plekje weg is! Er zijn dit jaar maar 12 plaatsen dus zorg dat je erbij bent!

Wanneer ben je verzekerd van deelname?
Nadat je je hebt opgegeven wordt je uitgenodigd voor een screening dag zodat wij zeker weten dat je het juiste niveau hebt. Als je hier doorheen komt krijg je een bericht dat je officieel op de wacht lijst staat. Let op: Je bent nog niet verzekerd van deelname. Omdat er maar een beperkt aantal plekken zijn en we een heel groot wind raam hebben dit jaar is het zo degene die zich als eerste heeft ingeschreven mag als eerste mee. Mocht het zo zijn dat iemand niet kan in het weekend dat het door gaat, kijken we naar de wachtlijst en naar het tijdstip waarop je je hebt ingeschreven. Afhankelijk van de wind kunnen er ook meerdere weekenden worden gepland dus zorg dat je op de wachtlijst staat als je deze trip niet voorbij wil laten gaan!!! Je plek wordt automatisch doorgeschoven naar een volgend weekend wat wordt georganiseerd dus je gaat sowieso een keer mee op deze unieke droom trip!

DUITSE WADDEN DOWNWINDER
1 weekend
Zet je zelf op de wachtlijst voor 2023
Boek nu