Surftrip Mauritius!

Mauritius, is famed for it’s sapphire-blue waters with white beaches and amazing sceneries along the entire island. Mauritius got famous for its astonishing world-class wave called; One-Eye. Besides One Eye there’s much more to discover, beautiful flat-water lagoons and intermediate waves to make sure everyone is able to enjoy their time off.

We found a perfect place to stay in the town called ‘La Gaulette’, which is a short drive to the spot ‘Le Morne’. Our villa offers a private area for our guests, a garden and swimming pool. Le Morne offers a flat-water spot and 3 different waves on walk distance.

We will organise a wave- and freestyle clinic with our professional rider Roderick Pijls to make sure you’ll improve your level of riding.

Nienke Rexwinkel

Zanzibar

Via via hoorde ik dat Kiteactive kitesurfreizen organiseert. Na wat bel en mail contact met Felix was het plan snel rond. Ik wou leren kitesurfen en leren niks doen;) Dat en meer heb ik gevonden op het prachtige Zanzibar.
Ik had 2 dagen nodig om mee te gaan in de Pole Pole en Hakunamata flow ..doe kalm an en het komt wel goed .. 😉
Ik heb samen met mijn nieuwe vrienden een fantastische tijd gehad. Kitelessen, feestjes, lekker eten, uitrusten…
Ik heb zelfs mijn ticket omgeboekt om nog iets langer van dit alles te mogen genieten.
Inmiddels ook lessen genomen op de Noordzee en mijn eigen kitespullen aangeschaft. Kortom het kitevirus heeft mij ook bereikt!
Ik wens iedereen die ook naar Zanzibar gaat net zo’n mooie ervaring. Het gaat op Zanzibar niet om wat je hebt, maar om wat je met elkaar deelt ..de sport, de gezelligheid en een ervaring die je raakt!

About Mauritius

SPOT INFO

Een groot pluspunt van Mauritius is dat er veel verschillende kitespot zijn, voor ieder wat wils! Van de allergrootste golf tot heerlijk vlak water om je nieuwe tricks te perfectioneren.

Buiten het rif breken 3 golven naast elkaar, die geschikt zijn voor beginners tot professionals. Voor de beginners is er de golf ‘Small Reef’. Een prachtige speeltuin met de mogelijkheid om je wave skills naar een ander niveau te brengen

Daarnaast is er ‘Manawa’ voor de gevorderde kiters en ‘One-Eye’ is de golf die uitdagend is voor elke professionele kitesurfer.

De dominante windrichting bij Le Morne is Zuid-Oost. Vaak is er sprake van termische wind als de richting Zuidoost is, waardoor de wind met 15-20 knopen met de juiste windrichting toeneemt.

What do you get!

DETAILS

 Accommodation KiteActive hotel (shared room)
 Professional instructors / travel guidance
 No wind activities (mountain biking, surfing, wakeboarding, Hiken etc.) ***
 Kite storage, local transport, rescue +
 Airport Transfer
 Nice Groups, Photo Shoots & FUN!

Flights
KiteActive week beginner course B1 € 395, -p.w. **
Full week rent kiteset € 279, – P. W. **
kitesurflessons / refreshement course € 99, ​​- P. D. (3h) **
Extra night + Breakfast at our guesthouse € 35, – p.n. **
Additional activities to be booked. **

Roderick Pijls

diverse trick & wave clinics

Tijdens jullie reis zullen er diverse trick & wave clinics gegeven worden door professional kiter Roderick Pijls.

Een typische dag in Mauritius is niet zoals iedereen gewend is. Wij zullen wakker worden met uitzicht op een prachtige lagoon omringt door palmbomen. Als iedereen langzaam ontwaakt zullen wij met een ontbijt genieten van de wind die begint op te pikken. Als de pick-ups zijn ingepakt met onze kitegear rijden wij naar 1 van de vele kitespots. Als wij rond 10:00 op het water staan is de wind goed aangetrokken voor een 7m of 11m kite. Er zijn veel foodtrucks die overheerlijke curry’s/ salade’s en panini’s verkopen recht aan het strand waar wij onze kite’s moeten starten en landen. Na onze 2e (sunset) sessie zal het avondeten klaar staan in onze guesthouse, dat vers gekookt is door onze eigen chef.

Er zijn meerdere barretjes en tentjes waar in de avond goede muziek wordt gedraaid en waar wij kunnen poolen of tafelvoetballen. Lekker relaxen met goede muziek/ drankje en een goede surf/ kite-video die op een grote beamer wordt afgespeeld.

Als er een dag geen wind is, zijn er veel alternatieven die wij kunnen doen; De ‘Brabant’ Berg op hiken, een ‘Private’ Island BBQ organiseren met vers gevangen ‘Catch-of-the-Day’ en een kampvuur onder een sterrenhemel dat gigantisch is/ een trip naar het Noorden organiseren of snorkelen.

Roderick Pijls is onze professionele kiter die jullie zal helpen om je nieuwe freestyle tricks onder de knie te krijgen met behulp van video-analyse. Daarnaast zal Roderick je ook tips en tricks geven om beter in de golven te varen en mooiere bottom- en top-turns te maken.