Zanzibar

Geschikt voor

Beginner
Gevorderd

Algemeen

Windzekerheid
Activiteiten
Natuur
Cultuur
Feest
Karibu Zanzibar! Het schitterende Zanzibar is een klein eiland gelegen in de Indische Oceaan voor de kust van Tanzania. Het is beroemd om zijn mooie tropische stranden, azuurblauw water, goede wind en de vele mogelijkheden die het eiland te bieden heeft. Onze kitesurf school bevindt zich aan de oostkant van het eiland op de kite-spot Paje. Hier vinden onze lessen plaats en verblijven wij in een KiteActive guesthouse.

Je kan hier kilometers ver staan in het warme, blauwe water, wat het erg geschikt maakt voor zowel de beginnende als de gevorderde kitesurfer. De historische hoofdstad van het eiland, Stonetown, is ook zeker een bezoekje waard. Net als de nationale safari parken die zich op het vaste land van Tanzania bevinden. Wil je een te gekke, actieve kitesurf vakantie naar een oogverblindend mooi eiland in de Indische oceaan? Maar wil je ook nog genieten van de eindeloze andere mogelijkheden die het eiland en de omgeving te bieden hebben? Reis met ons mee naar het Afrikaanse Zanzibar!

Book now

Inclusief

 • Vliegticket retour Brussel/Amsterdam-Zanzibar
 • Shared Room in het KiteActive huis
 • Ontbijt, Lunch en Diner
 • Airport pick up
 • Coaching en Reisbegeleiding

 • exclusief

 • LET OP: Prijzen kunnen van dag tot dag verschillen evenals de vluchthaven (op basis van beschikbaarheid in tickets)
 • Suptours, (wave, mangrove, sunset)
 • Surfing
 • Safari
 • Safari blue, dolphin tour, spicetour, memba tour,

Wanneer

Groep? neem hiervoor contact met ons op. Stel een vraag over deze reis...

Zanzibar

De condities op Zanzibar zijn geschikt voor elk niveau, zowel voor beginners als experts. De beste maanden zijn januari tot half februari en juni & juli. Met de El-Nino en El Nina winden heb je minimaal altijd een 14 knopen die bij vloed toeneemt. De watertemperatuur is boven de 24 graden het gehele jaar door dus je kan je wetsuit gerust thuislaten!

Paje

Het dorpje Paje is de kiteplace to be op Zanzibar. Parelwitte stranden met ondiep kristalhelder water met 1,5 km uit de kust een rif waar de mooiste golven van het eiland binnenrollen en helemaal niks wat je verder nog in de weg zit! De wind waait side-onshore en de kitespot ligt achter een zandbank waar het water spiegelvlak is!

Blue Safari

Zanzibar is omringd met kleinere eilanden, vooral aan de zuidkant van het eiland. Dé Blue Safari is de belevenis van Zanzibar, met een boot door een dolfijn-rijk gebied naar een oogverblindende zandplaat. De perfecte kitesurf spot!

Verder heeft Zanzibar nog veel meer mooie kitespots die nog ontdekt moeten worden. Downwinders langs het rif waar wij een wedstrijd doen met de dolfijnen die om ons heen springen. Wave-kiten op de mooiste golven en trick clinics op de rustigste en mooiste palmboomstranden rond het eiland. Ontdek de verassingen die het eiland te bieden heeft!
Zanzibar biedt vele mogelijkheden. Met kitesurfen kan je meegaan met waanzinnige downwinders of jezelf verbeteren tijdens de lessen en trickclinics die wij aanbieden. Mocht je de nieuwste spullen willen testen of een keer op een waveboard willen varen, het is allemaal mogelijk. Surfen en suppen op Zanzibar is fantastisch om te doen, lekker spelen in de golven, of genieten van een zonsondergang op je supboard. Zanzibar kent hiervoor perfecte omstandigheden! Wil je op safari of een tour meemaken, dan kan je dit zelf inplannen in jouw vakantie. De safari-parken zijn op korte afstanden te bereiken en alles wordt voor je verzorgd voor je. Ook dag-tours zoals safariblue, spicetour en dolphintour kunnen ter plekke worden bijgeboekt.

optioneel

- Kitesurf lessen (beginner en gevorderd)
- Kiterentals (met supervisie)
- Suptours, (wave, mangrove, sunset)
- Surfing
- Safari
- Safari blue, dolphin tour, spicetour, mnemba tour,
Je verblijft in onze KiteActive guesthouse samen met de andere gasten gedurende je vakantie. De guesthouse heeft een unieke ligging niet ver van het strand en beschikt over ruime kamers met één-en tweepersoons (stapel)bedden met klamboes. Mocht je ervoor kiezen om alleen een kamer te hebben, dan kun je dit aangeven bij de boeking. (LET OP: hier zitten wel extra kosten aan verbonden) Doe je dit niet, zou het kunnen zijn dat je bij één van de andere gasten op een kamer slaapt.

Verwacht geen luxe, maar een huis met Afrikaanse sfeer! Aanwezig is: badkamer met douche en wasbak, één of tweepersoonsbedden met klamboe, terras, lounge area en er staat een generator, wat in Afrika essentieel is omdat de stroom af en toe kan uitvallen.

De locatie van de KiteActive villa is ideaal. Vlakbij de kitecenter, supermarkt, restaurants en een gezellige beach-bar!
No impressies

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Zanzibar. Hier wordt je opgewacht bij het vliegveld en in een ongeveer 1 uur durende transfer kom je aan in Paje.

Boek je liever je eigen reis of ben je al in Tanzania?
Je kan met veel luchtvaartmaatschappijen direct vliegen op Zanzibar. Maar je kan ook vliegen op Dar es Salaam, de hoofdstad van Tanzania (wat meestal goedkoper is) en vanaf daar (een eventuele safari doen om vervolgens later) met de veerboot of een binnenlandse vlucht door naar Zanzibar te reizen.

Facts

 • Rechtstreeks op Zanzibar vliegen doe je met: ArkeFly, JetAirFly (België), Condor (Duitsland) of KLM.
 • Goedkope vluchtmaatschappijen die van Amsterdam naar Dar es Salaam vliegen zijn: Egyptair, Turkish air, KLM.
 • Voor de veerboot van Dar es Salaam naar Stonetown (Zanzibar) betaal je $ 35,-
 • Je kunt ook een vliegtuig pakken van Dar es Salaam naar Zanzibar voor +- $ 70 one way
 • Voor een visum betaal je $ 50,- ter plaatse op het vliegveld in Dar es Salaam of op Zanzibar, zorg dus dat je 50 $ of rond de € 40,- bij je hebt.
 • Voor een taxi van het vliegveld Dar es Salaam naar de Veerhaven betaal je rond de $ 30,-
 • Om je eigen materiaal mee te nemen betaal je € 80,- (€ 40,- per vlucht) voor een boardbag met maximaal 30 kg.
Wat is er meer te doen in Paje als kitesurfen?
Naast kitesurfen is Paje een perfecte plek om te leren duiken of lekker op het strand te liggen. Je kan 's avonds altijd ergens met mede kitesurfers een drankje doen in een van lokale bars of resorts. Zo is er elke vrijdag avond een groot strandfeest bij de Jambo bar en worden er regelmatig leuke feesten gegeven op de nabij gelegen resorts.

Waarom is Paje perfect voor kitesurfen?
In de maanden januari en februari en juni waait het bijna elke dag een 15 knopen. Met het heldere water, aangename water- en luchttemperatuur is dit een droomlocatie waar je een keer geweest moet zijn. De twee lagoons zijn vlak en ondiep (goed voor beginners), afhankelijk van het getij waardoor je altijd goede condities hebt. Toch liever golven? Geen probleem! Een paar kilometer uit de kust ligt een rif waarop elke dag mooie golven zijn.

Kan ik een motor of auto huren?
Ja, je huurt een auto voor +/- $ 40,- per dag en een motor voor $ 30,- per dag. Wij raden het echter niet aan om als beginnende chauffeur een auto te huren. In Zanzibar rijden mensen namelijk aan de linkerkant en houden ze er een behoorlijk agressieve rijstijl op na. Neem in ieder geval je internationale rijbewijs mee zodat je niet elke keer politie hoeft af te kopen.

Is er bier in Zanzibar?
Kilimanjaro of Safari zijn de twee lokale biersoorten. Voor een biertje (0.5l) betaal je rond de € 1,50 tot € 2,50 in de lokale barretjes rondom Paje.

Wat moet ik doen voordat ik naar Zanzibar vertrek?
Zorg er voor dat je alle vaccinaties hebt gedaan bij je huisarts. Als je uit de EU komt is een gele koorts vaccine niet verplicht, wel als je van andere bestemmingen komt.

Wat voor valuta gebruik je in Zanzibar?
In Zanzibar gebruiken ze de Tanzanian Shilling (Tzh). Maar meestal kun je ook betalen met dollars of met Euro's (let op: je betaald dan wel meer). Aangezien nog niet 1 % van de bevolking een bank rekening heeft, kun je alleen maar pinnen op het vliegveld van Stone Town.

Heb ik een visa nodig voor Zanzibar?
Ja, maar deze dien je te kopen op het vliegveld voor $ 50,-. Zorg er dus altijd voor dat je genoeg dollars mee hebt als je op het vliegveld aankomt. Dit scheelt je veel tijd.

Ik vlieg via Dar es Salaam, hoe kom ik op Zanzibar?
Vanaf het vliegveld kun je met de een vliegtuig voor +/- $ 80,- vliegen naar Zanzibar (40 min). Of je kan met een taxi naar de veerpont voor +/- $ 30,- (30 min) en vervolgens met de veerpont naar Zanzibar voor $ 35,- (3 uur). In geval van problemen kan je altijd contact opnemen met onze hotline boven aan de pagina of onze lokale contact persoon.

Welke inentingen heb ik nodig?
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Tanzania aangeraden: vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio), vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en een gele koorts inenting. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Tanzania. tip: Maak vroegtijdig een afspraak bij de lokale GGD of huisarts (sommige inentingen hebben een week nodig tot ze werken). Meer informatie is te vinden op http://www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-tanzania/

-------------------------- ENGLISH ---------------

What else is there to do in Paje?


There is a lot to do in Paje. We have a dive center overhere, kite centers, volleyball fields, lots of local bars and restaurants. There are also trips every day to the reef for wave surfing. There are also a lot of excursions which you can plan day to day.

Why is Paje perfect for kitesurfing?


Because there a few months per year that there is almost every day wind! Paje beach is known as the best kitespot on the island. It got the most beautiful beaches, lots of space, crystal blue water and an nice reef with clean waves. The spot is also perfect because there are not a lot of sea urgings, sea weed and coral as on the rest of the island.

Is there an car/motorbike rental in Paje?


Yes, You can rent a car for +- $ 40 a day and a motorbike for $ 30 a day. We don’t recommend driving on the island! They drive on the left side of the road and have an really aggressive driving style! And with the local police you will spend al lot of time they will try to hassle you for the smallest things.

Is there beer in Zanzibar? And what is the price for a beer?


Yes for sure there is! There are 2 kinds of beer: The Kilimanjaro and the Safari. You pay around € 1,50 till € 2,50 for 0.5 liter in the local bars around Paje.

What do I need to prepare before leaving to Zanzibar?


Make sure you’ve got all your vaccinations ready at your local doctor. When you come from Europe you don’t need a Yellow fever vaccine. When you first traveled along Africa, Yellow fever vaccine is required. In Pajé there is almost no Malaria because you are close to the Indian sea and there is always wind. When you planning a safari in the mainland or trips to Stonetown malaria pills are recommended.

What kind of currency you use in Zanzibar? Where are the cash machines on the island?


The main currency on the island and in Tanzania is Tanzanian Shilling. But you can also pay everything with dollars. The only place on the island where you can take cash is in Stonetown!

Do I need a visa for Zanzibar?


Yes you do. You can buy the visa at the airport in Dar es Salaam or Zanzibar for $ 50,-. Make sure you have enough dollars before you enter the airport in Dar es Salaam and Zanzibar, that will saves you lots of time!

How much is a taxi from Dar es Salaam to the ferry? And how much is a ferry to Zanzibar?


A taxi from Dar es Salaam to the ferry to Stonetown will cost you about +- $ 30,-. The ferry to Stone town, the main capital of the island costs $ 35,- and you can buy the tickets at the harbor before leaving. The fast ferry will take +- 2,5 hours.
KiteActive.com™ © 2014
Jobs | Disclaimer | Privacy | Voor Bedrijven | Sitemap | Contact