Nederland > Waddenzee
"Leer Zeilen en Kitesurfen en ga op avontuur met een grote klipper langs de Waddeneilanden!"

Geschikt voor

Beginner
Gevorderd

Algemeen

Windzekerheid
Activiteiten
Natuur
Cultuur
Feest
Altijd al eens goed willen leren kitesurfen? Krijg een week lang elke dag kitesurfles op de mooiste locatie van Nederland, de Waddenzee. Met een grote klipper, een zoektocht van eiland naar eiland voor de mooiste kitesurf spots van Nederland.
Kilometers uitgestrekte stranden met een mooie branding en schitterende golven of mooie kitespots waar het water spiegelvlak is, helemaal voor ons alleen! Dit maakt het ideaal om hier kitesurf lessen of trick clinics te volgen. Elk eiland heeft zijn eigen specifieke kitespots en met behulp van onze schipper en instructeurs komen wij op plaatsen waar kitesurfen echt uniek is!

Ben je klaar met kitesurfen? De Nederlandse Waddeneilanden staan bekend om hun schitterende natuur, ruige stranden en leuke activiteiten! Na een actieve dag schuif je aan bij een heerlijk diner op de klipper bereid door onze prive chef. Alles wordt voor jou tot in de puntjes verzorgd!

stel een vraag over deze reis...

Stel hier uw boeking samen

Inclusief

OptioneelBoek u reis (en kies uw opties)


Andere periode, groepen of speciale wensen?
Vraag vrijblijvend een offerte aan
De eilanden kennen enorm grote, uitgestrekte stranden. Drukte op de kitespots zal je bij deze trip dus niet tegen komen! Bij laagtij kunnen de stranden wel tot 2 km breed worden. Ook komen er bij laagtij verschillende kleine baaien langs de kust vrij waar je kunt genieten van spiegelvlak water, ideaal om je nieuwste tricks te perfectioneren! Bij hoogtij met een goede wind kun je golven verwachten van 1-3 meter. Op de noord kanten van de eilanden kiten we op de ruige Noordzee en langs de zuidelijke kanten van ligt de kalme Waddenzee. De eilanden zijn natuurlijk geschikt voor elke wind richting en kennen een sterke diversiteit aan spots die allemaal nog te ontdekken zijn! De dorpjes op de eilanden zijn erg gezellig en toeristisch in de zomer en er zijn veel leuke restaurants met terrasjes en volle kroegen waar leuke feestjes zijn.

Aankomst

Het kitesurf avontuur begint in de avond, je kunt vanaf 20:00 aan boord of je kunt ervoor kiezen om de volgende morgen om 08:30 in de haven van Harlingen te zijn. Het vertrek is uiterlijk 9:30 (de volgende morgen) uit de haven van Harlingen. Als iedereen aan boord is wordt er een gezamenlijke introductie gehouden. Hierin worden de instructeurs voorgesteld, de schippers, het zeilen van de boot kort uitgelegd, groepsindeling op niveau (eigen instructeur) en een kamer indeling gedaan. De zeilen worden zo snel mogelijk gehesen waarna we direct koers zetten naar één van de eilanden. Afhankelijk van de wind en het getij gaan wij op zoek naar de beste spot. Na aankomst op het eiland wordt er direct gestart met de kitesurf activiteiten. Na de kitesurf sessie staat er rond 19:00 altijd een maaltijd klaar bereid door onze privé chef! Meestal is er dan nog een avondprogramma en wordt de dag doorgesproken en afgesloten met een drankje.

Dagindeling

09:00Ontbijt op de boot
10:00Kitesurflessen (of trick clinics) / Zeilen naar een ander eiland *
12:00Lunch
13:00Kitesurflessen (of trick clinics) / Zeilen naar een ander eiland *
16:00Einde kitesurf lessen
16:30Nabespreking van de dag
18:00Avondeten op de boot
19:00Start avond programma

* Wij proberen elke dag minimaal 4 a 5 uur les te geven. Het kan prima zijn dat het kitesurfen of zeilen de ene dag langer uitloopt dan de andere dag. Bij gebrek aan wind worden er alternatieve activiteiten georganiseerd denk hierbij aan theorie cursus, zeehonden tocht of een fietstochten. (LET OP: sommige activiteiten vereisen een kleine bijdrage, bv. het huren van een fiets). Dit is allemaal uiteraard vrijblijvend en er valt zelf ook genoeg te ondernemen!

Laatste dag

Je eindigt weer terug in Harlingen op vrijdag tussen 16:00 en 20:00, met veel leuke ervaringen en als een betere/ervaren kitesurfer.

No wind

Mocht er een dag geen wind zijn, dan zijn er een ruim aantal activiteiten waar je vrijblijvend aan mee kan doen:
  • wakeboarden (winch of boot)
  • theorie cursus
  • eiland discovery *
  • SUP (Stand up paddle) of golfsurfen *
* deze activiteit bevat een bijdrage betreffende huur van materiaal

De klipper is de grootste tweemastklipper die zeilend de Nederlandse wateren doorkruist. Gezien haar enorme afmetingen (42m/6m) kan zij met gemak grote groepen van 34 personen herbergen.

Binnenin de Manna treft je een zeer licht en ruim dagverblijf met art-deco stijlelementen, compleet met bar, piano en veel zitgelegenheid, waarbij stoelen en tafels vrij gearrangeerd kunnen worden. Ook de roef, vroeger het domein van de schipper, behoort tegenwoordig de gasten toe. Sanitair is de Manna verzien van een aantal individuele warm water douches en meerdere toiletten voor mannen en vrouwen. Met haar complete keuken en uitzicht naar buiten, biedt zij samen met het ruim de ideale accommodatie voor de groepen.

De Manna is een snel en veilig zeilschip dat het liefst door een team gezeild wordt maar ook aan de passieve zeiler voldoende bewegingvrijheid biedt.

" Afgelopen zomer ben ik samen met mijn studentenclub G.S.K.V. Released mee geweest op de Waddenweek van KiteActive. Een fantastische week met een goede combinatie van actief kiten en zeilen op de schitterende Waddeneilanden. Het was ook ideaal dat er een goede bar in de boot was voor gezellige feestjes! Wij hebben genoten, tot volgend jaar! "
Willem Willems
Vertrek is van de haven van Lemmer of Harlingen. Hier kun je gemakkelijk met auto of openbaar vervoer te bereiken.

Ik kan al kitesurfen, waarom zou ik meegaan?
Omdat je ook gewoon de Wadden vakantie zonder kitesurflessen kunt boeken. Beleef een unieke week met een gezellige groep mede kitesurfers en professionele reisbegeleiding die voor jou alles tot in de puntjes organiseert en goede kitesurf tips en tricks geeft!

Hoelaat vertrekken wij vanaf waar?
De vertrek haven is in meeste gevallen Harlingen en soms Lemmer. Als u hier en daar even navraagt waar het schip is kunt u het zo vinden. Uiteraard zorgen wij ervoor dat wij goed opvallen! U ontvangt een week vooraf een e-mail met de exacte afvaart tijd en locatie.

Minimale Bezetting
Voor deze reis geld een minimale bezetting van 10 mensen en een maximale bezetting van 30. Dit betekent als er minder dan 10 boekingen zijn er gekeken wordt naar alternatieven. In het geval dat er niet genoeg boekingen zijn dan stellen wij u twee weken voor vertrek van op de hoogte. en bieden wij u aan om de reis om te boeken naar een andere week of uw geld te retourneren.

Wat voor extra kosten zijn er bij deze reis?
Er is veel inbegrepen in de week, wel wordt er een bijdrage gevraagd van € 1,50 per consumptie voor dranken. Wij slaan dit aan op je naam en dit bedrag dient aan het einde contant verrekend te worden. Daarnaast als er optionele activiteiten georganiseerd worden die niet inclusief de prijs denk hierbij aan uitgaan, fiets huren of blow karten.

Is het ook mogelijk een paar dagen aan boord te komen?
Ja dit is zeker mogelijk wij vragen hier een bijdrage van € 60,- per dag; inclusief ontbijt, lunch, eten, reisbegeleiding. Natuurlijk is er geen vaste vaar route en dien je een dag van te voren contact op te nemen waar wij zijn. Je kan dan eenvoudig de boot nemen naar één van de eilanden waar wij je ophalen van de haven. Neem graag vooraf contact met ons op om te laten weten wanneer je wilt langs komen. Betaling kan ter plekken via cash of iDeal.

Kan ik samen op dezelfde kamer slapen met mijn vriendin/vrouw?
Dat kan zeker, er zijn veel 2 en 3 persoon kamers aan boord. Geef dit vooraf aan (in opmerking bij boeking) dan maken wij een geschikte kamer indeling.

Ik wil alleen op een kamer slapen
Dit zou kunnen. Bij een niet volle bezetting krijg je dan voor jou alleen een 2 of 3 persoonskamer toegewezen, aangezien er geen eenpersoonskamers zijn. Dit is echter iets wat wij niet kunnen garanderen bij een bijna volle bezetting. Mocht je dit belangrijk vinden dan is het mogelijk je over te plaatsen naar een andere week. Geef dit in ieder geval duidelijk vooraf door bij de opmerking in je boeking en er geldt altijd een meerprijs voor.

Ik wil graag bij leeftijdsgenoten
Dit is zeker mogelijk, boek de reis en geef aan in de opmerking welke weken je nog meer kan. Wij berichten je twee weken (en uiterlijk 1 week) van te voren als je gratis overgeboekt wilt worden naar een week met meer leeftijdsgenoten.

Ik heb geboekt maar wil liever een andere week
Dit is mogelijk als de week nog niet vol zit natuurlijk. Een overboeking bij ons is volledig gratis tot 1 week voor vertrek.

Wat als er geen wind is?
De Wadden is bekend als een gebied waar het altijd harder waait dan de rest van Nederland toch is er de kans dat het een paar dagen te weinig wind is. Wij bieden dan alternatieve activiteiten o.a. theorie les (self rescue, materiaalkeuze, wind, trick uitleg), fiets tochten, zeehond tocht, wakeboarden met onze winch / boot, etc. (LET OP: sommige activiteiten vereisen een kleine bijdrage, bv. het huren van een fiets).

KiteActive.com™ © 2014
Jobs | Disclaimer | Privacy | Voor Bedrijven | Sitemap | Contact