Kitesurf Les, Clinics, Training, Rental

Iedereen weet dat je kitesurfen niet in 3 uur leert. Na een vervolgcursus heb je door dat het een geweldige sport is maar dat je te weinig uren op het water doorbrengt om het volledig onder de knie te krijgen. Nadat je 10 uur aan dure kitesurflessen verder bent, denk je had ik gelijk maar een mooie kitesurf vakantie met vrienden bij KiteActive geboekt waar je een week lang zoveel mogelijk op het water staat! Is voor jou de aanschaf van een kite te duur? Of heb je geen zin om het allemaal mee te slepen in het vliegtuig? Wordt je graag begeleid tijdens het kitesurfen of doe je liever je eigen ding? Kies jou pakket en maak je vakantie KiteActive!

Al onze reizen bieden wij aan inclusief onze intensieve KiteActive training, pro-clinics en rental met supervisie. Hieronder vind je een overzicht van de pakketten en prijzen die je bij je reis kunt bij boeken.

De intensieve KiteActive training is een cursus voor zowel de beginnende als de intermediate kitesurfer. Het houdt in dat jij zodra, de wind het toelaat op het water staat en zoveel mogelijk progressie maakt! Aan het begin van de week wordt je ingedeeld per niveau en krijg jij samen met jouw groepje een eigen gediplomeerde en Nederlands sprekende instructeur die je gedurende de hele week begeleid. Het verschilt per niveau hoeveel cursisten er per instructeur zijn, maar voor beginners geldt de regel 4 cursisten voor 1 instructeur.

Als je de KiteActive training boekt krijg je gegarandeerd 12 uur les door gediplomeerde en Nederlands sprekende instructeurs. Voor de rest van de week heb je materiaal huur met supervisie en begeleiding.

Ons lesprogramma steekt zo in elkaar, dat er voor elk niveau veel te leren valt! Om de maximale progressie tijdens de KiteActive trainingen te garanderen, worden er groepen per niveau gemaakt. Het kan natuurlijk voorkomen dat wij de groepindeling tijdens de KiteActive trainingen moeten veranderen om leerprestaties te verbeteren. KiteActive maakt altijd de groepsindeling aan het begin van de week en het wordt opgesplitst onder de volgende twee niveaus:

KITEACTIVE - BEGINNERCURSUS B1


Ervaring
Geen, voor een beginnerscursus heb je geen ervaring vooraf nodig, dit leren wij je allemaal tijdens deze cursus. Wel is het handig als je al voor ervaring hebt met de wind, zeilen, vliegeren of snowboarden voor het boardgevoel.

Wat leer je in deze cursus?
Theoretische basis, Materiaalkennis, Kite opbouw/afbouw, Kite relaunch, Sturen, Landen, Windvenster herkennen, Bodydraggen op verschillende koersen, Verschillende veiligheidssystemen, De eerste meters varen.

KITEACTIVE - GEVORDERDENCURSUS B2


Ervaring
- Je hebt minimaal al een keer een beginnercursus van +- 4 uur gedaan
- Je kan de kite relaunchen, besturen, onder controle houden en starten en landen?
- Je bent bezig met de waterstart en hebt misschien de eerste meters al gemaakt?

Wat leer je in deze cursus?
Theoretische kennis uitbreiden, Gecontroleerde waterstart, Hoogte houden, upwind varen, bochtjes maken met de kite en board, Verschillende kites en boards testen met verschillende veiligheidssystemen.
Een PRO-clinic houdt in dat onze professionele instructeurs bekend van wedstrijden en magazines jou mee het water op nemen om aan jou tricks te werken. Aan het begin van de week maak je samen met je instructeur een schema en stel je je doelen vast. Alle tips en tricks worden uitvoerig uitgelegd en voor gedaan. Met behulp van Video Analyse kunnen wij de Trick Clinics erg goed uitvoeren. Al jou tricks worden vastgelegd door onze instructeurs met behulp van professionele apparatuur en kunnen s'avonds worden geanalyseerd.

De PRO-clinic duurt 5 uur en wordt verspreid over de week of plan je zelf in met je instructeur. LET OP: Deze clinic wordt aangeboden exclusief materiaal huur!

KITEACTIVE - PRO-clinic P1


Ervaring
- Je kan upwind varen en je hoogte houden
- Je beschikt over theoretische basis kennis
- Je kan bochtjes varen en misschien ben je al bezig met je eerste jumps

Wat leer je in deze cursus?
Toeside varen, To-blind varen, Gecontroleerd springen, One footers, board- offs, Handlepasses, Kiteloops, Back-Roll, Front-Roll, Wave riden en nog veel meer!

Dit alles wordt begeleid met professionele video apparatuur en de trickclinics worden gegeven door ervaren instructeurs bekend van wedstrijden en kitesurfmagazines.
Belangrijk: Er wordt van persoon tot persoon gekeken wat je niveau is en om je goals in die week vast te stellen.
Heb je geen zin om al je kitesurf materiaal mee te slepen tijdens jou vakantie? Of vind je de aanschaf te duur? Dan bieden wij jou een KiteActive Rental aan met Supervision waarmee je tijdens de hele week gebruik kunt maken van het nieuwste kitesurf materiaal van Liquid Force en Brunotti boards, allemaal uit 2013. Je wordt tijdens de KiteActive Rental in de gaten gehouden door onze instructeurs en kunt ze altijd om hulp vragen. Mocht je in een noodsituatie komen sta je er zeker niet alleen voor!

LET OP
- Je bent tijdens de KiteActive Rental zelf verantwoordelijk voor het materiaal dat je huurt. Bij nalatigheid of het niet luisteren naar instructeurs ben jij aansprakelijk voor het materiaal, daarom adviseren wij iedereen altijd om een goede reisverzekering af te sluiten.
- Materiaal wordt niet uitgeleend aan beginners en mensen zonder ervaring.
- Ook wordt het materiaal altijd alleen uitgeleend bij aanwezigheid van een instructeur!


Wij hebben de KiteActive Rental onderverdeeld onder:

€ 150 | KITEACTIVE RENTAL - CHEAP

Je kunt de hele week gebruik maken van een kite, board, trapeze, leash en eventueel een wetsuit. Wel kan het zo zijn dat je soms je kite moet delen afhankelijk van jou niveau, de wind sterkte of hoe druk de KiteActive week is. Uit onze ervaring blijkt dat dit soms een hele goede optie kan zijn omdat je jezelf soms iets meer rust gunt omdat je lange dagen op het water maakt en je van elkaar veel kunt leren!

€ 200 | KITEACTIVE RENTAL - FULL

Hierbij kun je de hele week gebruik maken van een kite, board, trapeze, leash en eventueel een wetsuit. Jij kunt altijd gebruik maken van alle soorten en maten kites en boards bij elke windkracht.
KiteActive.com™ © 2014
Jobs | Disclaimer | Privacy | Voor Bedrijven | Sitemap | Contact