Kitesurf Les, Clinics, Training, Rental

Iedereen weet dat je kitesurfen niet in 3 uur leert. Na een vervolgcursus heb je door dat het een geweldige sport is maar dat je te weinig uren op het water doorbrengt om het volledig onder de knie te krijgen. Nadat je 10 uur aan dure kitesurf lessen verder bent, denk je had ik gelijk maar een mooie kitesurf vakantie met vrienden bij KiteActive geboekt waar je een week lang zoveel mogelijk op het water staat! Is voor jou de aanschaf van een kite te duur? Of heb je geen zin om het allemaal mee te slepen in het vliegtuig? Wordt je graag begeleid tijdens het kitesurfen of doe je liever je eigen ding? Kies jou pakket en maak je vakantie KiteActive!

Al onze reizen bieden wij aan inclusief onze intensieve KiteActive training, Lessen, pro-clinics en rental met supervisie. Hieronder vind je een overzicht van de pakketten en prijzen die je bij je reis kunt bij boeken. Het is ook mogelijk om dit ter plaatse te boeken op je reis, maar dan loop je het risico dat het niet meer beschikbaar of volgeboekt is.

De intensieve KiteActive training is een cursus voor zowel de beginnende als de intermediate kitesurfer. Het houdt in dat jij zodra, de wind het toelaat op het water staat en zoveel mogelijk progressie maakt! Aan het begin van de week wordt je ingedeeld per niveau en krijg jij samen met jouw groepje een eigen gediplomeerde en Nederlands sprekende instructeur die je gedurende de hele week begeleid. Het verschilt per niveau hoeveel cursisten er per instructeur zijn, maar voor beginners geldt de regel 4 cursisten voor 1 instructeur.

Als je de KiteActive training boekt krijg je gegarandeerd 9 uur les door gediplomeerde en Nederlands sprekende instructeurs. Voor de rest van de week heb je materiaal huur met supervisie en begeleiding.

LET OP: Mocht je na 9 uur les nog steeds niet zelfstandig met een kite overweg kunnen en wil je nog extra les of zegt de instructeur dat je dit nodig hebt dan kan je dit bij boeken voor € 30 per uur.


Ons lesprogramma steekt zo in elkaar, dat er voor elk niveau veel te leren valt! Om de maximale progressie tijdens de KiteActive trainingen te garanderen, worden er groepen per niveau gemaakt. Het kan natuurlijk voor komen dat wij de groepsindeling tijdens de KiteActive trainingen moeten veranderen om leerprestaties te verbeteren. KiteActive maakt altijd de groepsindeling aan het begin van de week en het wordt opgesplitst onder de volgende twee niveaus:

KITEACTIVE - BEGINNERCURSUS B1


Ervaring
Geen, voor een beginnerscursus heb je geen ervaring vooraf nodig, dit leren wij je allemaal tijdens deze cursus. Wel is het handig als je al voor ervaring hebt met de wind, zeilen, vliegeren of snowboarden voor het boardgevoel.

Wat leer je in deze cursus?
Theoretische basis, Materiaalkennis, Kite opbouw/afbouw, Kite relaunch, Sturen, Landen, Windvenster herkennen, Bodydraggen op verschillende koersen, Verschillende veiligheidssystemen, De eerste meters varen.

KITEACTIVE - GEVORDERDENCURSUS B2


Ervaring
- Je hebt minimaal al een keer een beginnercursus van +- 4 uur gedaan
- Je kan de kite relaunchen, besturen, onder controle houden en starten en landen?
- Je bent bezig met de waterstart en hebt misschien de eerste meters al gemaakt?

Wat leer je in deze cursus?
Theoretische kennis uitbreiden, Gecontroleerde waterstart, Hoogte houden, upwind varen, bochtjes maken met de kite en board, Verschillende kites en boards testen met verschillende veiligheidssystemen.
Een PRO-clinic houdt in dat onze professionele instructeurs bekend van wedstrijden en magazines jou mee het water op nemen om aan jou tricks te werken. Aan het begin van de week maak je samen met je instructeur een schema en stel je je doelen vast. Alle tips en tricks worden uitvoerig uitgelegd en voor gedaan. Met behulp van Video Analyse kunnen wij de Trick Clinics erg goed uitvoeren. Al jou tricks worden vastgelegd door onze instructeurs met behulp van professionele apparatuur en kunnen s'avonds worden geanalyseerd.

De PRO-clinic is een sessie van 30 minuten en wordt verspreid over de week of plan je zelf in met je instructeur. Uit ervaring weten wij dat een half uur fanatieke coaching met ons jou grote stappen vooruit zal brengen! Het is ook mogelijk om meerdere half uur sessies te doen tijdens je vakantie! LET OP: Deze clinic wordt aangeboden exclusief materiaal huur!

KITEACTIVE - PRO-clinic P1


Ervaring
- Je kan upwind varen en je hoogte houden
- Je beschikt over theoretische basis kennis
- Je kan bochtjes varen en misschien ben je al bezig met je eerste jumps

Wat leer je in deze cursus?
Toeside varen, To-blind varen, Gecontroleerd springen, One footers, board- offs, Handlepasses, Kiteloops, Back-Roll, Front-Roll, Wave riden en nog veel meer!

Dit alles wordt begeleid met professionele video apparatuur en de trickclinics worden gegeven door ervaren instructeurs bekend van wedstrijden en kitesurfmagazines.
Belangrijk: Er wordt van persoon tot persoon gekeken wat je niveau is en om je goals in die week vast te stellen.
Heb je geen zin om al je kitesurf materiaal mee te slepen tijdens jou vakantie? Of vind je de aanschaf te duur? Dan bieden wij jou een KiteActive Rental aan met Supervision waarmee je de hele week gebruik kunt maken van het nieuwste kitesurf materiaal van Liquid Force en Brunotti boards, allemaal uit 2015. Je wordt tijdens de KiteActive Rental in de gaten gehouden door onze instructeurs en kunt ze altijd om hulp vragen. Mocht je in een noodsituatie komen sta je er zeker niet alleen voor!

LET OP:
 • Je bent tijdens de KiteActive Rental zelf verantwoordelijk voor het materiaal dat je huurt. Bij nalatigheid of het niet luisteren naar instructeurs ben jij aansprakelijk voor het materiaal, daarom adviseren wij iedereen altijd om een goede reisverzekering af te sluiten.
 • Materiaal wordt niet uitgeleend aan beginners en mensen zonder ervaring. Het kan dus zo zijn dat materiaalhuur door een instructeur geweigerd kan worden en kitesurf lessen worden verplicht.
 • Ook wordt het materiaal altijd alleen uitgeleend bij aanwezigheid van een instructeur op het strand.
 • Het geld dat je voor materiaal huur betaald kan niet worden terug gestort. Wil je geen risico lopen als het niet waait dan kun je per dag huren, maar dan loop je het risico dat niet alle maten beschikbaar zijn.

 • Wij hebben de KiteActive Rental onderverdeeld onder:

  € 49 | KITEACTIVE RENTAL - 1 DAY FULL

  Hierbij kun je de hele dag gebruik maken van een kite, board, trapeze, leash en eventueel een wetsuit. Jij kunt altijd gebruik maken van alle soorten en maten kites en boards bij elke windkracht.
  LET OP: Dit is alleen op locatie te boeken. Check vooraf onze beschikbaarheid aangezien er soms geen materiaal beschikbaar is door volle bezetting.

  € 290 | KITEACTIVE RENTAL - 1 WEEK FULL

  Hierbij kun je de hele week gebruik maken van een kite, board, trapeze, leash en eventueel een wetsuit. Jij kunt altijd gebruik maken van alle soorten en maten kites en boards bij elke windkracht.

  € 350 | KITEACTIVE RENTAL - 2 WEEKS FULL

  Hierbij kun je de hele week gebruik maken van een kite, board, trapeze, leash en eventueel een wetsuit. Jij kunt altijd gebruik maken van alle soorten en maten kites en boards bij elke windkracht.
  Is het voor jou een tijd geleden dat je het water op bent geweest? Weet je niet zeker meer hoe je de kite opbouwt, hoe de veiligheid werkt, hoe de waterstart moet? Een opfriscursus van 3 uur helpt jou weer vertrouwd het water op en zorgt ervoor dat een instructeur jou 3 volle uren (verspreid over een dag of over een week) begeleid waar nodig is. Je niveau maakt in dit geval helemaal niet uit, de kitesurf les wordt op jou niveau aangepast. Je kan de cursus met je eigen materiaal volgen of met materiaal van ons gedurende de 3 uur. Meer informatie over wat de 3 uur cursus o.a. inhoudt kan je vinden via deze LINK

  Wil je het kitesurfen gewoon eens proberen op vakantie? Dan zou je een intro cursus van 3 uur kunnen proberen om te kijken hoe gaaf jij kitesurfen vind.
  Wil je nog een uurtje privé les van één van onze instructeurs? Of zijn de 12 uren voor jou te weinig en wil je nog uren bij boeken. Dan kan dit(alleen ter plaatse) bijgeboekt worden. Geef het graag als je kan wel van te voren al aan!

 • Prijs voor 1 uur les van onze instructeur max. 4 cursisten op 2 kites: € 30 per uur
 • Prijs voor 1 uur privé les van onze instructeur: € 50 per uur
 • geen wind? uren tegoed systeem!

  Iets wat niemand in de hand heeft is de wind op jou vakantie. Natuurlijk selecteren wij de meest wind zekere locaties en proberen wij dit risico uit te sluiten maar het kan voor komen dat het niet zo goed waait als voorspeld en je komt niet aan de uren die je vooraf geboekt en betaald hebt. Voor deze situatie hebben wij een Uren tegoed systeem.

  Als je bijvoorbeeld de KiteActive training van een week bij ons hebt geboekt waarbij wij 12 uur garanderen en je hebt wegens de slechte wind in jou week maar 6 uur samen met je instructeur gemaakt dan heb je nog 6 uren tegoed. Dit wordt door ons opgeslagen op je persoonlijke pagina van onze website en deze uren kan je altijd blijven gebruiken.

  1 uur les staat bij ons gelijk aan € 30.


  Deze 6 uur (oftewel 6 x € 30 = € 180 ) die nog over zijn van jou week op vakantie kun je op verschillende manieren weer bij ons verwerken:

 • Je kan je 6 uren (les)tegoed inhalen op één van onze volgende reizen/bestemmingen
 • Je kan je 6 uren (les)tegoed inhalen op onze locatie in Friesland (Workum/Mirnser Klif)
 • Je kan je 6 uren (les)tegoed (gelijk aan € 180) besteden in onze WEBSHOP
 • Je kan je 6 uren (les)tegoed (gelijk aan € 180) besteden aan materiaalhuur of een PRO-clinic op je volgende reis


 • KiteActive.com™ © 2014
  Jobs | Disclaimer | Privacy | Voor Bedrijven | Sitemap | Contact