Questions

Answers

Hoe kan ik een reis boeken?
Een reis bij ons boeken kan heel makkelijk met ons automatische boekingsysteem. Ook kun je natuurlijk gewoon via de telefoon of per email boeken. Zodra je boekt reserveren wij een plaats voor jou bij de reis tot 10 dagen. Als de aanbetaling dan is overgemaakt dan weet je zeker dat je erbij bent! Je kunt de reis nog tot 2 dagen na je boeking gratis annuleren, daarna zullen er kosten in rekening worden gebracht.

Kan ik ook een eigen kamer boeken?
Als je graag een privé kamer hebt, is dat mogelijk natuurlijk. Geef dit even bij ons aan op tijd dan kunnen wij dat voor jou organiseren! Er kunnen hiervoor soms wel extra kosten ontstaan.

Welke verzekeringen zijn handig?
Annuleringsverzekering is aan te raden als je in 1 keer uit gezondsheids of privé redenen niet meer mee kan. Ook is het belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten die extreme sporten als kitesurfen dekt. De ideale kitesurf verzekering ook voor in Nederland is Sportzeker. Deze verzekering kun je hier afsluiten.

Waarom zou je mee willen als je toch al kan kitesurfen?
Omdat KiteActive nog veel meer te bieden heeft dan alleen beginner cursussen! Met elke reis gaan er instructeurs mee die je kent uit de Kite Magazines en van wedstrijden. Zij kunnen je alle tricks leren die jij maar wil. Met behulp van het video analyse systeem van ons leer jij je tricks 3x zo snel! Ook de gezelligheid is natuurlijk niet weg te denken! Ontmoet andere kitesurfers en maak nieuwe vrienden! Elke reis wordt volledig voor je georganiseerd en dankzij onze instructeurs ter plaatse bieden wij ook altijd Coaching en Reisbegeleiding aan bij je reis. Elke reis kun je ook zonder lessen op basis van het pakket Hotel, Vlucht, Transfer.

Hoe is de groepssamenstelling?
Onze groepen kunnen variëren van jong tot oud, en zijn vaak evenwichtig verdeeld met zowel mannen als vrouwen. Meestal bestaat de groep uit de leeftijden tussen de 20 en 45 jaar met uitzonderingen natuurlijk. Wij geven les aan beginners en geven tips aan gevorderde kitesurfers dus je kan elk niveau bij ons verwachten. Ook bieden wij vaak groepsactiviteiten aan waar je vrijblijvend aan mee kunt doen. Het kan bij sommige reizen zijn dat je een grote kamer deelt met andere KiteActive gasten, maar dit wordt aangegeven. Vaak kun je bij ons van te voren al via onze Facebook Events zien welke personen er bij de reis aanwezig zullen zijn.

Hoe is KiteActive ontstaan?
KiteActive is begonnen met het organiseren van Waddenweken. De combinatie van een week intensieve kitesurf lessen en een week vakantie bleek een goed concept. Dankzij onze passie voor reizen en kitesurfen te combineren, is er gekeken naar andere goede kitesurf bestemmingen. Dankzij de ervaringen van onze instructeurs, die al vele plekken van de wereld hebben gezien, hebben wij onze vakantie in 2011 uitgebreid met Tarifa, Brazilië en in 2012 Zanzibar. Elke locatie heeft zijn eigen voordelen van low-budget tot een ultieme ervaring. Maar wat altijd gelijk is bij elke vakantie is de unieke locatie, goede accommodatie, actieve no-wind opties en onze ervaren instructeurs.

Waarom KiteActive?
De missie van KiteActive is om op de mooiste plekken ter wereld te leren kitesurfen. Dankzij onze professionele team van instructeurs die al vele locatie verkent hebben, heeft KiteActive voor jou een selectie gemaakt voor de beste bestemmingen. Wij onderhandelen voor langere periodes scherpe groeps accommodatie hierdoor verblijf je altijd op de mooiste locatie's direct of dichtbij het strand. Door kitesurfers voor kitersurfers.

Wat als er een hele week geen wind is?
Alhoewel dit bijna nooit tot zelden voor komt speelt KiteActive hier altijd professioneel op in. Er wordt elke dag een no wind programma opgesteld waar je aan mee kunt doen. Natuurlijk is de wind uiteindelijk iets wat bij deze sport hoort en heeft niemand dat in de hand. KiteActive is hier dus niet aansprakelijk voor. Wel hebben wij voor jullie een uren tegoed systeem opgesteld. Dit maakt het mogelijk om je niet gemaakte uren goed te maken. Klik hier voor meer informatie.

Wat is er bij de reis inbegrepen?
Je kunt deze informatie vinden onder de prijs bij de door jou geselecteerde reis. Dit verschilt ook per reis. Wel zijn bijna alle reizen inclusief: Accommodatie, Reisbegeleiding. Kitesurf instructeurs zijn ook tevens reisleiders en weten alles over de locatie en leiden ook vaak het programma bij geen wind.

Wat gebeurt er bij Annulering?
Je kunt je reis tot 2 dagen na je boeking gratis annuleren. Daarna zijn de kosten voor jou rekening. Als je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten is KiteActive hier niet aansprakelijk voor. Wat je kunt doen is iemand anders vinden die mee wil doen met de reis of een annuleringsverzekering afsluiten.

Wat houdt een intensieve KiteActive training in?
De intensieve KiteActive training houdt in dat jij elke dag met ons of jouw kitemateriaal op het water staat met een instructeur! Afhankelijk van je niveau kun je na verloop van tijd begeleid materiaal van KiteActive pakken en zelf het water op gaan! Waait het niet? Dan wordt er uitgebreid theorie gegeven. Intensieve KiteActive training : +- 4 uur per dag / inclusief Nederlands sprekende en gediplomeerde instructeur / Inclusief compleet Les Materiaal. Klik hier voor meer informatie over onze les paketten.

Kan ik ook een reis boeken buiten de periodes die op de website staan?
Dit kan zeker. Je kan altijd vrijblijvend een offerte aanvragen via de knop onder de data van onze events.

Ik wil graag een logo van KiteActive gebruiken?
Wij vernemen graag eerst waarvoor u ons logo wilt gebruiken. U kunt hiervoor ons contact formulier gebruiken om ons hierover in te lichten. Ongeoorloofd gebruik van onze logo's is niet toegestaan.

Download hier diverse logo formaten in hoge kwaliteit http://www.kiteactive.com/uploads/logopackage.zip

Wat is de toegevoegde waarde als jullie de vlucht niet inclusief in het pakket hebben?
Wij zijn altijd op zoek naar unieke accommodaties die aan de kitespot liggen. Wij proberen goede prijzen voor jullie te regelen zodat jullie hier met een groep mede kitesurfers kunnen verblijven wat altijd erg gezellig is! Ook dankzij onze instructeurs ter plaatse die tevens als een soort reis leiding en kitesurf guide zijn zorgen ervoor dat jou vakantie onvergetelijk wordt!

Is de vlucht in of exclusief? En hoe kan ik het beste mijn vlucht regelen?
Het verschilt per reis, kijk goed wat in of exclusief bij de reis zit. Dit staat altijd goed aangegeven. Bij de meeste reizen bieden wij de vlucht exclusief aan. Dit staat dan aangegeven onder het kopje: Reis of How to get there aan met welke maatschappijen je goed kunt vliegen en voor welke prijs (ongeveer). Je wordt dan direct doorgelinkt naar hun boekings pagina en dan kun je direct je vliegticket regelen. Je kunt altijd eerst je KiteActive reis boeken aangezien je deze gratis tot 2 dagen na je boeking kunt annuleren. Zo ben je er zeker van dat je de juiste vlucht en het juiste pakket samen hebt geboekt! Je boardbag met kitesurf bagage kun je ook makkelijk via de vliegmaatschappijen bij je boeking inboeken.

Ik wil reizen met kitesurf materiaal, hoe werkt dit?
Het verschilt per maatschappij, maar meestal kun je bij je boeking aangeven of je wil reizen met speciale bagage of surf bagage. Dit kost meestal tussen de € 35 en € 50 per vlucht. Bij sommige vlieg maatschappijen moet je het telefonisch aanmelden, wij geven dit ook aan per maatschappij. Als je het vliegticket via ons regelt zorgen wij ook dat je boardbag netjes ingeboekt wordt. Als je reist met kitesurf materiaal heb je altijd een boardbag nodig om al je kitesurf materiaal in te vervoeren. Als je deze nog niet hebt kun je hem bestellen via onze website: www.kiteactive.com/shop

Waarom worden sommige onderdelen apart gefactureerd?
Onderdelen die nodig zijn van je reis worden soms apart gefactureerd om te voldoen aan voorwaarden van garantie fondsen. Dit zie je terug op je persoonlijke boekings pagina en reis factuur.

KiteActive.com™ © 2014
Jobs | Disclaimer | Privacy | Voor Bedrijven | Sitemap | Contact